N-VA Merelbeke komt in 2012 met eigen lijst op

Op 17 november 2010

Het bestuur van N-VA Merelbeke heeft onlangs beslist bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 een eigen afzonderlijke N-VA lijst in te dienen. In 2006 kwam N-VA nog op in kartel met CD&V. De verkiezingsoverwinning 13 juni 2010 maakte van N-VA in één klap de grootste partij van Vlaanderen. Ook in Merelbeke stemde zowat 1 kiezer op 3 op N-VA.

Daarom vinden we het tijd om met een eigen lijst op te komen. We zijn ervan overtuigd dat dit ons in staat zal stellen om op het beleid te wegen. Hoewel het kartel zijn nut voor beide partners heeft gehad, is het tijd voor ons om als gelijke partners met andere partijen over het beleid te onderhandelen en het ook te voeren.

Intussen blazen we de samenwerking met CD&V niet op. We blijven onze medewerking verlenen aan het beleid en de uitvoering van het coalitieakkoord binnen de gezamenlijke CD&V/N-VA-fractie - voorgezeten door Rik De Vis - tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

Een eigen N-VA-lijst is een volgend hoofdstuk in een rijke geschiedenis van het Vlaams-nationalisme in Merelbeke. Altijd al vond Vlaamsgezindheid een vruchtbare voedingsbodem onder de Merelbeekse burgers. De voorganger van de N-VA, de Volksunie, haalde op een bepaald moment zelfs meer dan 20% in onze gemeente.

In september 2009 werd in Merelbeke een plaatselijke N-VA afdeling opgericht. Een dynamisch N-VA bestuur, met een goede mix van ervaring en jeugdig enthousiasme, slaagde er op korte termijn in een bloeiende werking uit te bouwen. Via een eigen partijblad en webstek informeerde de plaatselijke N-VA de Merelbeekse bevolking regelmatig omtrent haar standpunten en initiatieven. Diverse activiteiten (familiefeest, voordracht Bruno De Wever) werden georganiseerd voor leden, sympathisanten en geïnteresseerden of staan op stapel (wandeltocht door de Makegemse Bossen). Het N-VA bestuur breidde uit en het ledenbestand groeide en groeit gestaag. Het is duidelijk dat er een toekomst is voor N-VA in Merelbeke.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is