Merelbeke station: rolstoelen niet toegelaten.

Op 22 december 2010, over deze onderwerpen: Jeugd, Mobiliteit en openbare werken, Seniorenbeleid, Wonen en natuur, Verkeer en openbare werken

De trein, een verademing?! Het is al een leugen voor de gewone reiziger, maar voor rolstoelgebruikers is het dat helemaal.

Welkom op de splinternieuwe perrons van Merelbeke. Een mooie helling brengt je met je rolstoel tot op spoor 1, richting Gent. Maar als je met je rolstoel naar Brussel wilt, ben je eraan voor de moeite. Twee trappen maken het onmogelijk om met een rolstoel spoor 2 te bereiken!

Hallo Infrabel? Iets vergeten? “Helemaal niet”, klinkt het koel. “In Merelbeke zijn voorzieningen voor andersvaliden niet verplicht. Dat moet enkel in belangrijke stations.” Nochtans krijgt Deinze, waar minder treinen passeren, er in 2011 wel.

24 uur vertraging

Maar dat is nog niet het enige probleem! Zelfs wie richting Gent moet, kan niet zomaar naar het station komen.

Een rolstoelgebruiker moet de NMBS namelijk 24 uur (!) op voorhand verwittigen zodat de NMBS begeleiders kan voorzien. Even spontaan naar zee trekken als de zon door de wolken breekt, is dus onmogelijk.

Spoor twee halen is een onbegonnen opdracht voor moeders met buggy's en andersvaliden

Gemiste kans

Het station van Merelbeke kreeg nieuwe perrons en wachthuisjes, een fietsenstalling en een parking voor meer dan 100 wagens. Dan hadden 2 liftkokers toch ook nog wel in het budget gekund?!

Want het gaat om meer dan enkel mensen met een rolstoel. Ook mensen die slecht te been zijn of zelfs moeders met kinderwagens worstelen met de trappen.

Het station van Merelbeke is een belangrijk station voor pendelaars en verdient voorzieningen die het mogelijk maken dat iedereen hier de trein kan nemen! Zonder beperkingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is