Meerjarenplan OCMW: Huis van het Kind, maar geen lokaal dienstencentrum Flora

Op 12 december 2016, over deze onderwerpen: Welzijn

In de OCMW-raad lag in december het meerjarenplan voor. N-VA zorgde voor de kritische noot. We zijn blij dat het Huis van het Kind er komt, maar betreuren ten zeerste dat er tijdens deze legislatuur geen lokaal dienstencentrum Flora meer komt.

Huis van het Kind komt er

N-VA Merelbeke is uiteraard erg tevreden dat het Huis van het Kind er zal komen. Los van het feit dat dit een erg nobel initiatief is, is het ook een mooi eerbetoon aan Bea Coppens die het in de gemeenteraad voorstelde en ons helaas te vroeg ontvallen is.

We vragen wel vanuit de N-VA-fractie dat dit doordacht en grondig gebeurt en niet enkel een Huis van het Kind wordt om er één te hebben. Het huis moet toegankelijk en centraal zijn en heeft liefst ook openingsuren die buiten de normale werkuren vallen zodat tweeverdieners met kinderen er ook terecht kunnen. Verder denken we aan de mogelijkheid van een hulptelefoon, crisisopvang en een aanbod aan cursussen. In elk geval lijkt het ons nuttig een benchmark te organiseren om te kijken hoe dit elders aangepakt wordt.

Geen ambitie voor Lokaal Dienstencentrum Flora

Tot onze grote teleurstelling voorziet de meerjarenplanning voor het dienstencentrum in de Flora enkel een visie in deze legislatuur. Voor ons is dat een kwestie van foute prioriteiten. Wat wel kan voor een cultuurcentrum waar behalve de bevoegde schepen niemand van wakker ligt, kan helaas niet voor een noodzakelijke dienstverleningshub in een dichtbevolkt verstedelijkt gebied. Jammer.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is