Het gezicht van Merelbeke verandert

Op 20 september 2010, over deze onderwerpen: Wonen en natuur

Het vernieuwde stedenbouwkundige beleid van het kartel CD&V/N-VA en Rik De Vis, schepen tot eind 2009 en  werpt zijn vruchten af. Wie nu het dorpscentrum aandoet, ziet en voelt de dynamiek van de gedurfde dorpscentrumvernieuwing.

We hebben de uitdaging om ons dorpscentrum terug aantrekkelijk en herkenbaar te maken met beide handen gegrepen. Wonen en attractief winkelen wordt nieuw leven ingeblazen door de heraanleg van trottoirs en pleinen.

Een jonge moeder geniet van het brede, nieuwe voetpad

Maar ook het groen krijgt zijn plaats. Bomen, fonteinen en rustbanken maken het centrum weer een aangename ontmoetingsplaats. Elke Merelbekenaar kan met eigen ogen vaststellen dat het woon- en verblijfsklimaat verbetert: de lelijke leegstand verdwijnt, de voetganger en fietser zijn weer welkom in het centrum en het autoblik verdwijnt onder de grond.

En nu dit project een eindfase ingaat, maken wij alvast een belofte voor de toekomst. U kan op ons rekenen om er nauwlettend op toe te zien dat toekomstige bouwprojecten de kwaliteit van onze publieke ruimten niet aantasten. Functionaliteit, levenskwaliteit en esthetiek moeten hand in hand gaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is