Gemeenteraad kort: cultuurraad, Hollebeekvijver en Verlorenbroodvijver en vrachtwagens Zeeman en Kruidvat

Op 30 november 2016, over deze onderwerpen: Cultuur, Mobiliteit en openbare werken, Wonen en natuur

Rosine Van Gysegem brak nog maar eens een lans voor de cultuurraad. Guido Mortier vroeg dan weer om voor het beheer van de Verlorenbroodvijver (Liedermeerspark) en de Hollebeekvijver ondersteuning te vragen aan het Agentschap Natuur en Bos. Hij stelde ook nogmaals een oplossing voor de problemen met vrachtwagens aan Kruidvat en Zeeman voor.

Vrachtwagens Zeeman en Kruidvat blijven voor problemen zorgen

Te pas en te onpas belemmeren vrachtwagens van Zeeman en Kruidvat het verkeer op de Hundelgemsesteenweg. Het verkeer kan niet door en vooral voor fietsers is het gevaarlijk. In de wintermaanden kan het bovendien zelfs al donker zijn. Guido Mortier stelt een laad-en-loszone voor. Vaste lostijden zijn niet werkbaar voor de winkels. De vier à vijf parkeerplaatsen voor de deur van de winkels veranderen in een laad-en-loszone is de enige veilige oplossing.

Gemeente doet cultuurraad betalen voor iets dat ze niet wilden

Dat het schepencollege niet hoog oploopt met de cultuurraad kon u eerder al lezen. Zo is er geen link naar te vinden op de website Merelbeke.be en wordt de doorstart uitgesteld. In de plaats van de raad zal het college enkele cultuurfora organiseren. De kostprijs? Die is voor de cultuurraad. Of ze nu willen of niet.

Geen plaats voor cultuurraad op Merelbeke.be

Merelbeke kreeg een splinternieuwe website met een link naar alle adviesraden, behalve de cultuurraad. Rosine Van Gysegem wees het college erop. De link komt er, maar een deadline gaf het college niet. Veel haast, lijkt er niet bij te zijn.

Betalen voor cultuurfora

Ter vervanging van de cultuurraad die op apegapen ligt, wil het college enkele cultuurfora organiseren. Dat is tegen de zin van de cultuurraad die wel de rekening zal krijgen. Volgens het schepencollege heeft de raad geld genoeg en is het niet de bedoeling dat geld op te potten. En dus geeft het college het geld maar uit. Een totaal misprijzen voor de eigenlijke bedoeling van de adviesraad.

Beheer Hollebeekvijver en Verlorenbroodvijver met ondersteuning Agentschap Natuur en Bos

De Verlorenbroodvijver (Liedermeerspark) en de Hollebeekvijver staan in verbinding met openbaar water en vallen daardoor onder de wet op de visserij. Een rapport van de provincie stelt daarom het volgende: ’Het is aan te bevelen om na te gaan in welke mate het beheer van de vijvers mede kan ondersteund worden door het Agentschap voor Natuur en Bos en de Provinciale Visserijcommissie van Oost-Vlaanderen’.  

Guido Mortier vroeg de gemeenteraad dan ook hoe deze instanties Merelbeke kunnen ondersteunen in het beheer van de vijvers. Het kan de goede gezondheid van beide vijvers enkel ten goede komen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is